Naši Tim edukatora

Danijela Princi Grgat

Danijela Princi Grgat

Osnivačica Princi Consultinga i predsjednica Hrvatskog instituta za financijsku edukaciju, blogerica i autorica knjiga Tajne uspješnog poslovanja - vodič za mala i srednja poduzeća“ i „Osobne financije - kako biti i ostati u plusu"

Danijela Princi Grgat, osnivačica je Princi Consultinga i predsjednica Hrvatskog instituta za financijsku edukaciju (www.hife.hr) u kojem više od 10 godina provodi edukacije posebno u području upravljanja financijama, poduzetništva i zaštite potrošača koje je pohađalo više od 2.800 polaznika.

Koautorica je dvije knjige u izdanju Školske knjige „Tajne uspješnog poslovanja – vodič za mala i srednja poduzeća“ i „Osobne financije – kako biti i ostati u plusu”.

Koautorica je dva bloga: blog “Financijska zrelost”; 24 Sata – kolumna Pametna kuna i bloga “Novac i djeca”; blogosfera Večernjeg lista te brojnih objava iz područja upravljanja osobnim financijama i zaštite potrošača (240+ objava).

Sudjelovala je kao panelist na stručnim skupovima i autor je više od 25 projekata realiziranih u organizaciji Hrvatskog instituta za financijsku edukaciju.

Bogato poslovno iskustvo stekla je paralelnim radom u bankarstvu, 19 godina u Privrednoj banci Zagreb i 2 godine u Hrvatskoj poštanskoj banci. Sudjelovala je u pokretanju društveno odgovornog projekta “The Art of Saving” u Privrednoj banci Zagreb, koji je predstavila na 10. Konferenciji Društveno odgovornog poslovanja, a koji je realiziran u sklopu međunarodne inicijative Intese Sanpaolo i Muzeja štednje u Torinu. U sklopu projekta “The Art of Saving” educirala je PBZ EduVolontere i provodila radionice u školama zajedno s ostalim članovima tima.

Tijekom poslovne karijere obnašala je funkcije od glavne regionalne analitičarke do Direktorice direkcije za mala i srednja poduzeća, Direktorice direkcije upravljanja kreditnim rizicima poslovnih subjekata s ovlaštenjima zamjenice izvršne direktorice Sektora upravljanja rizicima i Direktorice direkcije za procjenu kreditnog rizika u poslovima sa stanovništvom.

Bila je članica Kreditnog pododbora Privredne banke Zagreb i članica Kreditnog odbora Hrvatske poštanske banke. Sudjelovala je u due dilligence četiri banke u regiji (Hrvatska, Srbija i BiH) kao dio tima zaduženog za procjenu kvalitete aktive. Poslovno iskustvo uključuje ekspertne procjene kreditnog rizika poduzeća koja posluju u raznim granama djelatnosti od turizma, građevinarstva, prerađivačke industrije, trgovine, proizvodnje el. energije iz obnovljivih izvora energije, poslovanje s nekretninama, poljoprivredu i dr. Sudjelovala je u strukturiranju brojnih složenih transakcija iz područja stanogradnje i projektnog financiranja.

Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Splitu, smjer financije te se dodatno školovala u sklopu PBZ Poslovne škole u kojoj je stekla i diplomu Općeg menadžmenta (dr. Pendl & dr. Piswanger).

Ana Vrbošić

Financijska direktorica u Rog - joma d.o.o. i potpredsjednica Hrvatskog instituta za financijsku edukaciju, blogerica i autorica knjiga "Tajne uspješnog poslovanja - vodič za mala i srednja poduzeća“ i „Osobne financije - kako biti i ostati u plusu"

Ana Vrbošić potpredsjednica Hrvatskog instituta za financijsku edukaciju, više od 10 godina provodi edukacije posebno u području upravljanja financijama, poduzetništva i zaštite potrošača koje je pohađalo više od 2.800 polaznika.

Koautorica je dvije knjige u izdanju Školske knjige „Tajne uspješnog poslovanja – vodič za mala i srednja poduzeća“ i „Osobne financije – kako biti i ostati u plusu”.

Koautorica je dva bloga: blog “Financijska zrelost”; 24 Sata – kolumna Pametna kuna i bloga “Novac i djeca”; blogosfera Večernjeg lista te brojnih objava iz područja upravljanja osobnim financijama i zaštite potrošača (240+ objava).

Sudjelovala je kao panelist na stručnim skupovima i autor je više od 25 projekata realiziranih u organizaciji Hrvatskog instituta za financijsku edukaciju.

Bogato poslovno iskustvo stekla je paralelnim radom u bankarstvu, 13 godina u Privrednoj banci Zagreb i u financijama u društvu Rog-joma d.o.o. Tijekom poslovne karijere obnašala je funkcije od glavne regionalne analitičarke do funkcije financijske direktorice koju trenutno obnaša. Sudjelovala je u due dilligence četiri banke u regiji (Hrvatska, Srbija i BiH) kao dio tima zaduženog za procjenu kvalitete aktive. Poslovno iskustvo uključuje ekspertne procjene kreditnog rizika poduzeća koja posluju u raznim granama djelatnosti od turizma, građevinarstva, prerađivačke industrije, trgovine, poslovanje s nekretninama i dr. Sudjelovala je u strukturiranju brojnih složenih transakcija i sindiciranih kredita iz područja cestogradnje i građevinarstva.

Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu te se dodatno školovala u sklopu PBZ Poslovne škole u kojoj je stekla diplomu Općeg menadžmenta (dr. Pendl & dr. Piswanger).

Natalija Princi

Natalija Princi

Diplomirana ekonomistica, turistički vodič i autorica knjiga Osmi grijeh – Posluh, Arduba – dokaz iz tišine, Adamu s ljubavlju, Teslina frekvencija mira i Bombastic Alchemy Alkar u labirintu (neobjavljena)

Natalija Princi bogato poslovno iskustvo stekla je radom u pomorstvu. Iako ekonomist po struci velika ljubav prema povijesti i arheologiji te osobna znatiželja za proučavanjem povijesti hrvatskih lokaliteta, posebno onih na kojima su svoj pečat ostavili Iliri, te proučavanje poznatih povijesnih ličnosti, rezultirali su autorstvom četiri objavljena romana u kojima spaja fiktivne likove sa pomno osobno proučavanim povijesnim lokalitetima i likovima dajući osobnu notu i interpretaciju posebnim mjestima i ljudima koji su obilježili život i rad na tim mjestima kroz povijest. Na opasnost „slijepog posluha“ za čovjeka i čovječanstvo ukazala je kroz knjigu Osmi grijeh – Posluh.

Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Splitu. Licencirani je turistički vodič za područje Splitsko – Dalmatinske županije, a dodatno se educirala na tečaju u organizaciji Antony Robinsa.

Autorica je knjiga: Osmi grijeh – Posluh, Arduba – dokaz iz tišine, Adamu s ljubavlju, Teslina frekvencija mira i Bombastic Alchemy te Alkar u labirintu (neobjavljena).

Gostovala je u raznim televizijskim emisijama u Hrvatskoj i regiji, a među kojima ističemo gostovanja u emisiji HRT Na rubu znanosti.

Branimir Grgat

Sudski je vještak za graditeljstvo i procjene nekretnina, licencirani procjenitelj po europskim procjeniteljskim standardima i član The European Group of Valuers' Associations i Hrvatskog društva sudskih vještaka i procjenitelja

Branimir Grgat bogato poslovno iskustvo stekao je radom u bankarstvu u ulozi voditelja odjela tehničkih analiza, u građevinskom sektoru kao voditelj gradilišta u projektima niskogradnje i visokogradnje te u području sudskih vještačenja u graditeljstvu i procjenama vrijednosti nekretnina.

Poslovno iskustvo uključuje ekspertne procjene vrijednosti nekretnina, revizije procjene vrijednosti nekretnina, tehničko – tehnološke analiza složenih projekata iz područja turizma, energetike, obnovljivih izvora energije, građevinarstva i infrastrukture te sudska vještačenja u graditeljstvu.

Diplomirao je na Građevinskom fakultetu te se dodatno školovao i stekao diplomu iz ekonomije, smjer financije. Sudski je vještak za graditeljstvo i procjene nekretnina, licencirani procjenitelj po europskim procjeniteljskim standardima i član The European Group of Valuers’ Associations i Hrvatskog društva sudskih vještaka i procjenitelja, ovlašteni energetski certifikator za složene i jednostavne građevine. Dodatno se educirao o održivoj izgradnji u organizaciji Green Building Professionals te je i ovlašteni procjenitelj za procjenu vrijednosti pravnih osoba.

Područje ekspertize uključuje i analizu modela protupotresne obnove te je autor dva stručna članka na tu temu objavljena u uglednom znanstveno-stručnom časopisu koji izdaje Hrvatski savez građevinskih inženjera (HSGI) u Zagrebu, a koji su predstavljeni i na 15. Danima Hrvatske komore inženjera građevinarstva.

Osobne financije, poduzetništvo, opasnost slijepog posluha, Tesla, naslijeđe Ilira… su teme koje su nas inspirirale da napišemo knjige…

Osobne financije
Tajne uspješnog poslovanja
Osmi grijeh
Teslina frekvencija mira
Arduba
Adam

Članovi našeg tima u javnosti podižu svijest o temama koje osobno smatraju da su važne…

Gostovanje naše edukatorice Ane Vrbošić u emisiji Izvan Okvira na temu važnosti Financijske pismenostiLink

Gostovanje naše edukatorice Danijele Princi Grgat na panelu “Obrazovanjem do održivosti“: Link

Gostovanje naše edukatorice Ane Vrbošić u emisiji Mreže TV “One nastupaju” na temu upravljanja osobnim financijama: Link

Gostovanje naše edukatorice Danijele Princi Grgat u emisiji RTL Bebceda o važnosti financijskog opismenjavanja djece od rane dobiLink

Sudjelovanje naše edukatorice Danijele Princi Grgat na 10. konferenciji o društveno odgovornom poslovanju – DOP: Link

Sudjelovanje naše edukatorice Danijele Princi Grgat na Okruglom stolu u organizaciji Hrvatske gospodarske komore povodom Dana štednjeLink

Sudjelovanje na Državnom stručnom skupu u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje na temu Financijska i mirovinska pismenost: Link

Sudjelovanje na Državnom stručnom skupu u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje na temu Poduzetništvo za rast i razvoj pojedinca i zajednice: Link

Sudjelovanje na Europskom i Svjetskom tjednu novca (Hrvatski institut za financijsku edukaciju): Link

Naše edukatorice Ana Vrbošić i Danijela Princi Grgat osnivači su Hrvatskog instituta za financijsku edukaciju čiji je cilj promicanje financijske pismenosti, razvoja i unapređenja znanja iz područja ekonomije i osobnih financija: Link

Gostovanje u emisiji Na rubu znanosti na temu opasnosti slijepog posluha i predstavljanje knjige Osmi grijeh Posluh naše gošće predavačice Natalije Princi: Link

Kroz blog “Novac i djeca” i kolumnu “Pametna kuna” pisali smo o važnosti edukacije djece i građana o upravljanju osobnim financijama: Link 1Link 2

Gostovanje naših edukatora Ane Vrbošić i Danijele Princi Grgat na 2. stručnom skupu Međužupanijskog stručnog vijeća (obrazovni sektor Ekonomija, trgovina i poslovna administracija; podsektor Ekonomija) na temu važnosti financijske edukacije: Link

Pratite nas na Blogosferi Večernjeg lista na kojem naši edukatori Ana Vrbošić i Danijela Princi Grgat pišu blog NextGen Financije: NextGen Financije

Naši edukatori Ana Vrbošić i Danijela Princi Grgat održale su predavanje na državnom stručnom skupu na temu Upravljanje osobnim financijama na kojem je sudjelovalo gotovo 300 učitelja i nastavnika: Link